A day in the life of Baby Ben

Af en toe krijg ik al vragen over zijn verjaardag. Verjaardag?! Inderdaad, dat is al over een week of 8… Anyway, daar wilde ik het vandaag niet over hebben! Hij is -nog maar- 10 maanden oud. Nog steeds mijn kleine baby! Wat is het toch leuk om nog heerlijk te kunnen knuffelen en samen te spelen.

Inmiddels is hij flink zijn eigen karakter aan het ontwikkelen. Onderzoeken en af en toe ongeduldig zijn is hij wel. Dat is zo enorm leuk om te zien! Ik denk dat we nog steeds in onze handen mogen knijpen, want wat gaat het toch allemaal makkelijk en wat is het toch leuk om moeder te zijn!

Vandaag wil ik met jullie weer een dag delen, hoe het is met een baby van 10 maanden. Wat ik al kan verklappen is dat het énorm fijn is dat hij gewoon met iedere maaltijd mee eet. Zelfde tijden, zelfde maaltijd. Fijn!

06:15 – Wakker worden & ontbijten
De meeste ochtenden is hij rond 6 uur wakker, als het al eens half 7 wordt, prijs ik mij al gelukkig. Hij is meestal niet gelijk hongerig, dus na een schone luier en aankleden gaat hij even spelen, terwijl ik m’n ontbijtje maak. Hij eet soms al een beetje mee, soms wat yoghurt – vind ie heerlijk! – of alvast een boterham. Rond 7 uur geef ik hem dan nog wel een flesje. Het ligt eraan hoeveel hij al heeft gegeten, hoeveel hij daarvan opdrinkt.

09:00 – Slapen
Elke ochtend leg ik hem rond 9 uur in bed. Dan slaapt hij nog een uurtje, meestal tot 10 uur, soms half 11. Als hij dan nog niet wakker is, maak ik hem wel echt wakker. Anders slaapt hij ’s middags weer slecht. Ondertussen doe ik het huishouden. Moet ook gebeuren.

10:05 – Fruit en lunch
Ben wordt weer wakker, ik zie hem een beetje woelen, gaat dan zitten en trekt zich dan op aan de zijkant van het bed. Wanneer ik zijn slaapkamer binnen kom, geeft hij me een gulle lach van over de rand van z’n bed. Als ik zeg ‘pakken’, dan doet hij zijn armen al omhoog. Samen gaan we een fruithapje eten en gaan dan even op pad. Vandaag doen we een paar boodschappen voor vanavond. Soms gaan we ook even een rondje wandelen. Rond half 12 zijn we weer thuis en kan Ben nog even rondkruipen en spelen. Na 100x ‘nee’ te moeten zeggen, zet ik hem even in de box terwijl ik alvast een boterham smeer voor ons. Tijd om aan tafel te gaan. Ben krijgt 2 boterhammen met appelstroop en een beker karnemelk. Na het eten wordt hij al een beetje moe, en ik maak alvast een fles voor hem. Deze drinkt hij vaak ook al niet meer leeg. Hij heeft ook al goed gegeten, dus dat is niet erg. Iets voor 1 leg ik hem in bed. Na wat woelen, rondlopen en spelen valt hij vanzelf in slaap.

15:00 – Goedemiddag!
De tijd dat Ben slaapt, gebruik ik om nog even de was op te vouwen en even een momentje voor mezelf te pakken om de bank. Heerlijk! Om 15:00 is Ben weer wakker en haal ik hem weer uit bed. Tussendoor bied ik Ben steeds water aan, dat vindt hij prima en drinkt al goed uit de tuitbeker. Hij krijgt dus wat water en gaat daarna weer spelen. Rond half 4 geef ik hem 2 maïsknabbels, die trouwens binnen 1 minuut op zijn. Samen lezen we nog een boekje en daarna ga ik maar eens bedenken wat we gaan eten. Ik ga iets makkelijks roerbakken, want groente hebben we nog genoeg in de koelkast. Ondertussen zet ik Ben even in de box, want anders kruipt hij steeds door de keuken. En met hete pannen vind ik dat geen goede combinatie. Gelukkig vind hij de box prima, als hij maar wat te spelen heeft.

17:00 – Papa is weer thuis!
Hoera! papa is weer thuis. Ben hoort het al als de deur open gaat en kijkt geconcentreerd richting de deur. Ik hoor hem lachen vanuit de keuken. Ondertussen dekken we samen de tafel en schuiven we met z’n drieën aan. Ben kan met de pot mee eten, want ik heb geen zout of andere dingen toegevoegd, wel zo handig! Na het eten krijgt Ben nog een beetje yoghurt als toetje en gaan we nog een klein rondje wandelen. Heerlijk dat het nu weer zo licht en zonnig is ’s avonds! Als we terug zijn is het al bijna half 7, tijd om nog even te douchen met Ben. Eerst nog even een flesje geven en daarna doucht Ben met papa (of andersom). Ik kleed daarna Ben aan en geef hem zijn vitaminen, we poetsen nog even zijn tanden en zingen een liedje. Welterusten!

19:15 – Avonduurtjes
Ben slaapt en wij ploffen even op de bank neer. Vandaag hebben we niet zoveel energie meer over, dus kijken we samen Netflix, terwijl we op de bank hangen. Mag toch soms ook. We gaan ook op tijd naar bed, rond 22:00.

Ons schema op een rijtje:
06:00 – wakker!
07:00 – ontbijt en fles 180+6
09:00/10:00 – slapen
10:30 – fruit
12:00 – lunch en fles 180+6
13:00/15:00 – slapen
15:00 – snack (koekje of yoghurt)
17:30 – avondeten
18:30 – laatste fles 180+6
19:00 – slapen tot de volgende ochtend

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *