America – Part 1

Vandaag een algemeen verhaal over de roadtrip naar America, met wat achtergrondinformatie en onze reisdetails. En ofcourse, foto’s!

Al bijna een jaar geleden, kreeg ik dit amazing cadeau van mijn man, Maarten, voor mijn verjaardag. Een droom van ons allebei! In het geheim had hij al een heel bedrag bij elkaar gespaard, en we hadden daarna de tijd om de rest bij elkaar te sparen. How amazing is that!

Daarna kwam alle voorpret, wanneer zouden we gaan? Welk deel van Amerika zouden we bezoeken? Camper of hotels? Over de meeste dingen waren we snel genoeg uit. We wilden graag naar de West Coast, California! Er werd overal aangeraden om dit na de zomer te doen, liefst september of oktober, omdat het erg warm kan zijn op bepaalde plekken, en zo heb je minder kans op bosbranden. En, you know me, met m’n rode haar, leek mij het ook wel zo veilig om niet op het hittepunt erheen te gaan. En omdat dit de American Dream voos ons is, en Maarten een liefde heeft voor auto’s, zouden we een Mustang huren en tussendoor in hotels verblijven.

Via google maps hebben we verschillende stukken bekeken en uitgestippeld waar we heen wilden. San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas en Yosemite National Park stonden al snel op het lijstje. Nu achteraf weet ik dat we een te gekke route hebben gereden, het was amazing! We namen een vlucht naar San Francisco, waarna we de Highway 1 (aanrader!), richting Los Angeles namen, waar we verbleven in Venice Beach, een van de mooiste bestemmingen van de reis. Daarna zijn we via Yoshua Tree National Park, omhoog gereden naar de Grand Canyon, iets dat je zeker gezien moet hebben (Grand Canyon West is geen aanrader, maar de South Rim is fantastisch! -maar hierover later meer-) Daarna zijn we bovenlangs de Grand Canyon, door Utah en Zion National Park, doorgereden naar Las Vegas. Wat een fantastische stad! Via Death Valley zijn we verder gegaan naar Yosemite National Park, waar we verbleven in een ‘Cabin in the Woods’, voor ons het hoogtepunt van de reis! Wat is het daar mooi, we kwamen helemaal tot rust en hebben eindeloos gewandeld. Helaas was het daarna tijd om weer terug naar San Francisco te rijden en het vliegtuig naar huis te pakken.

america 01 -1

En wat gaat de tijd snel, het was een geweldige reis die we morgen zo weer overnieuw zouden doen. We zouden alles veel langer hebben willen zien, en als we de kans krijgen, gaan we zeker terug!

Wil je meer weten, binnenkort zal ik een uitgebreid verhaal schrijven per stad/deel dat ik heb bezocht! Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *