Artist: Alexa Meade

Vanuit een 3D wereld, brengt Alexa Meade alles terug naar een 2D vlak. Ze schildert de ruimte en zelfs haar modellen, totdat de hele compositie één geheel worden. Hiervan maakt ze foto’s, die een schilderij op zich zijn… of een foto. De combinatie tussen schilderen en fotografie gaat helemaal in elkaar op en laat de visie van Alexa zien.

“I wanted to see what it would look like to put black paint down on shadows. Soon it evolved to painting all the colors as they existed in a 3D space on top of themselves. I realized that by painting in this style, I was able to seemingly collapse depth, making the entire scene, human and all, appear to be a 2D painting.”

Hieronder zie je een video van hoe haar werk tot stand komt:

Wat ik vooral knap vind, is het voorwerk dat ze doet. Ze bedenkt een scene, schildert de achtergrond, setting en props, en de kleding. De dag waarop het model komt, kan ze zich focussen op het model in de setting en de foto die hiervan wordt gemaakt. Eenmaal klaar is het ook klaar. In een ‘echt’ schilderij, ik bedoel op canvas, kun je altijd achteraf nog een touch-up doen, maar de foto die wordt geschoten van Alexa’s canvas is het eindresultaat. Ik vind het heel tof hoe haat werk tot stand komt en heb deze techniek nog niet eerder op deze manier gezien. Ze is zeker iemand om in de gaten te houden!

Meer informatie en werk kun je vinden op www.alexameade.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *