Book: De verwarde cavia, Paulien Cornelisse

Afgelopen zaterdag bezocht ik in de boekenwinkel in de buurt om even rond te neuzen en daar lag hij dan, het nieuwe boek van Paulien Cornelisse. Eerlijk, ik had geen idee dat er een nieuw boek aan kwam. Wel had ik een half jaar terug nog gezocht op bol.com of ze al iets nieuws had geschreven, helaas, de vorige twee boeken heb ik namelijk in één ruk uitgelezen. Paulien schrijft op zo’n manier dat het heel fijn doorleest en dat je af en toe met tranen in je ogen van de humor en scherpe opmerkingen zit te lezen.

Dus, daar lag hij dan! Ik maakte een klein vreugdesprongetje en ben gelijk naar de kassa gerend. Ik ben heel benieuwd hoe ik dit boek ga vinden. Dit boek gaat namelijk niet over taal (zoals haar andere twee boeken), maar over een cavia, die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt.

” Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in ‘De verwarde cavia’ heel herkenbaar zijn. Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.” – schrijf Paulien.

DSC_0208-crop

Zelf werk ik op kantoor als grafisch vormgever en zal waarschijnlijk de herkenning en de humor er wel van inzien. Ik ben benieuwd en zal een update geven wanneer ik het boek van kaft tot kaft heb gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *