De beste speelgoed aankopen voor Ben

Een paar weken terug kochten wij een bolderkar. Leek ons handig, met onder andere naar het bos gaan, wanneer we wat meer spullen mee willen nemen. Ben kan ondertussen goed zitten. Maar ja, je weet natuurlijk nooit wat baby Ben ervan vindt, maar(!) hij vind het zo enorm geweldig! Elke keer als hij er weer uit was, kroop hij zelf naar de kar toe. ’s Avonds gingen we nog een laatste rondje wandelen en daarna stopten wij hem in bed. Nou, hij heeft nog nooit zo hard en lang gelachen, hij was zo blij!

En toen bedacht ik mij dus, laat ik eens delen welke spullen en speelgoed favoriet zijn bij Ben en bij ons.

1. Kauw-auto
Wij noemen het zijn kauw-auto. Het is een witte auto van natuurubber van het merk Oli and Carol. Deze hebben wij gekregen in een pakket, voordat Ben geboren was. Vanaf het moment dat hij dingen kon vastpakken – en in zijn mond kon stoppen – was dit autootje favoriet. Nu hij zelf achter zijn speelgoed aan gaat, kiest hij deze auto alsnog vaak uit. Zal wel iets zijn met ‘zo vader, zo zoon’.

2. Babygym
Nu speelt hij er niet meer mee, maar toen hij nog niet kon kruipen/tijgeren/voortbewegen… Was de babygym een ultieme uitkomst! Hij kon er een hele tijd onder liggen, waar hij zelfstandig speelde en geluidjes maakte. Leuk voor hem om alleen dingen te ontdekken, maar ook samen. Nu hij eenmaal rondkruipt, staat hij in de weg. Soms komt Ben hem onderweg nog eens tegen en gooit ie hem tegen de grond. Ook leuk. De babygym hebben wij gekregen, maar het is de alom bekende babygym van de IKEA.

3. Muziekboek
Eigenlijk alles met geluid is goed. Soms voor ons wat minder leuk, want je hoort de-hele-dag hetzelfde deuntje. Maar om hem even bezig te houden als je wat wilt doen is het muziekboek de oplossing. Hij kan er gefascineerd naar kijken en luisteren en alle knopjes ontdekken. Super ding! Wij hebben de Vtech magisch muziekboek (blauw).

4. Blokken
Sinds een tijdje giert hij van het lachen als we met de blokken spelen. Nou ja, wij maar torentjes bouwen en Ben… die komt er met een noodgang aangekropen om ze allemaal om te gooien. Geweldig vindt hij het! Hoe makkelijk kun je het hebben. Wij hebben trouwens een houten setje van de HEMA, heel leuk met verschillende kleuren en letters erop.

5. Bolderkar
En de laatste aankoop, de bolderkar! Ik ga er geen woorden meer aan vuil maken: worth every penny.

Soms zijn dingen helemaal niet nodig, een beetje ruw met hem spelen vindt Ben op het moment het allerleukste. Hem in de lucht gooien, vliegtuigje spelen, achter hem aan vangen (en dan heel snel wegkruipen), een doos of de wasmand, en alles wat kan vallen (including the mister himself).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *