Eetdagboek #1

Tijd voor een food diary! Vandaag deel ik wat ik zoal eet op een dag. Nu moet ik eerlijk zijn, dat verschilt nogal per dag. Maar op het moment ben ik weer druk bezig om mijn gezonde levensstijl op te pikken en dat gaat behoorlijk goed. Mijn goede voornemen is om weer wat kilo’s af te vallen, en daarvoor moet je toch echt wel wat doen. Mijn streven is niet alleen afvallen, maar vooral om weer gezond te gaan eten. Niet alleen voor mijzelf, maar ook om een goed voorbeeld te zijn voor onze zoon Ben. Vandaar dat het misschien leuk is om een dag te delen!

Het is vandaag vrijdag 12 januari en ik ben overdag alleen thuis met Ben.

Ochtend
Wat een heerlijke ochtend! Ben was pas na 7 uur wakker en we zijn samen rustig opgestaan. Maarten is al vroeg naar zijn werk gegaan. Ben krijgt ’s ochtends gewoon een fles melk en daarna ga ik ontbijten. Echt ‘samen’ kan nog niet, maar Ben zit er al wel gezellig bij. Ik neem een schaal met magere kwark (ongeveer 150 gram), met wat muesli die ik zelf heb samengesteld bij MyMuesli. Daaroverheen doe ik een beetje kaneel en een theelepel honing. – heerlijk! Én natuurlijk een groot glas water, want daar start ik graag de dag mee. Wanneer ik Ben weer in bed heb gelegd, neem in rond half 10 een kop koffie en ga daarna even opruimen.

Tussendoor drink ik thee en ik heb een kan water bij me staan. Dat is ook een van mijn goede voornemens, meer drinken!

Ben is op tijd wakker, om half 11 en omdat alles al wat uit loopt vandaag, geef ik hem eerst een fruithapje. De tweede keer mango en dat gaat er super goed in!

Middag
Om half 12 krijgt hij zijn fles en ik ga daarna mijn eigen lunch maken. Ik neem 2 crackers (Delicate Crisp, sesame & sea salt, van Wasa) en beleg ze met een halve avocado en wat peper en zout. Ook neem ik een kop biologische pompoensoep van Unox, heerlijk! Echt één van mijn favorieten! Na mijn lunch stop in Ben weer in bed en ga ik nog even aan het werk.

Als snack neem ik ’s middags een stuk fruit. Er liggen appels en peren – niet met elkaar te vergelijken – en neem lekker makkelijk een peer. Dan is het weer tijd voor Ben zijn fles melk en daarna gaan we nog even samen spelen.

Avond
Maarten is vandaag vroeg thuis en ik kijk alvast in de koelkast wat we kunnen gaan eten. Er is nog veel groente over dat op moet, dus ik wok een prei, champignons en een rode en groene paprika. Hier doorheen doe ik een beetje crème fraîche en wat mosterd (goeie combi!) en we eten er groenteburgers en kipballetjes bij.

Ben krijgt ook een hapje, vanavond is dat pompoen. Na een paar happen krijgt hij altijd de smaak te pakken. Daarna krijgt hij nog een papfles en gaat hij lekker naar bed.

De rest van de avond hebben we geen plannen, dus heb ik even wat tijd voor mijzelf. Ik vul mijn mealplanner en boodschappenplanner (van Oh My Foodness) in voor volgende week, zodat ik alvast weet welke boodschappen in nog moet doen. Dan drink ik nog een kop thee en ga daarna lekker in bad en vroeg naar bed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *