Expo: 100 years of Schiphol

Op 19 september 1916 landde voor het eerst een vliegtuigje op een stuk boerenland in de Haarlemmermeer. Niet ver van Amsterdam, vijf meter onder de zeespiegel. Er was nog geen landingsbaan. Alleen vier houten loodsen, verder niets.

Dit jaar bestaat Schiphol 100 jaar en zijn er meerdere exposities te zien over het ontstaan en de toekomst van Schiphol.

Expo: 100 jaar Schphol
Ontdek de rijke geschiedenis van Nederlands nationale luchthaven. Die begon in 1916 als drooggemalen grasveld in de Haarlemmermeerpolder. Nu, in 2016, 100 jaar later, is de luchthaven uitgegroeid tot een wereldluchthaven. Naast foto’s zie je in een animatie de geschiedenis van Schiphol.

Te zien van 9 september toto en met 27 november 2016, in de Centrale Hal van het Stadsarchief in Amsterdam.

schiphol2

Expo: 100 jaar Schiphol: klaar voor vertrek!
Ontdek de rijke geschiedenis van Nederlands nationale luchthaven. Er is van alles te zien, onder meer een vliegtuigmotor uit 1920, een echte bom uit de Tweede Wereldoorlog, historische stewardessenkostuums en spannende smokkelwaar, ontdekt door speurhonden.

De expositie is in het Amsterdam Museum (Kalverstraat 92), van 16 september tot en met 7 mei 2017. Leuk voor jong en oud.

Bron: www.amsterdammuseum.nl, www.iamsterdam.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *