Expo: Peter Hujar, Speed of Life

Zin om binnenkort weer een dagje uit te gaan? Als je toevallig in Den Haag ben (of niet, dan moet je zeker een keertje naar Den Haag!) dan is deze tentoonstelling van fotograaf Peter Hujar zeker een aanrader.

Peter Hujar, een Amerikaanse fotograaf begon in de jaren 50 als commercieel fotograaf, maar ging al snel over naar kunstfotografie, zijn echte passie. In de jaren 70 en 80 was hij één van de menen die een belangrijke rol speelde in de New Yorkse kunstscene. Hij richt zich met zijn fotografie vooral op mensen, portretten en extravagante types. Zijn werk wordt gekenmerkt door een sobere kijk en compositie, met een zorgvuldige benadering.

Het Fotomuseum in Den Haag heeft in samenwerking met de ‘Morgan Library’ in New York zijn werken verzameld om tentoon te stellen. De tentoonstelling laat zijn werk vanaf de jaren 50 tot aan zijn dood in 1987 zien.

De tentoonstelling ‘Speed of Life’ van Peter Hujar is te zien in het Fotomuseum Den Haag van 17 juni tot en met 15 oktober 2017. www.fotomuseumdenhaag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *