Expo: The Art of Banksy

Banksy is een fenomeen. Banksy is een pseudoniem voor de Britse streetartist, waarvan de identiteit nog steeds onbekend is. Al wordt er al veel gespeculeerd en zijn er namen in omloop, waarvan wordt gedacht dat het Banksy is. Vaak komen de namen ‘Robert’ of ‘Robin Banks’ terug, maar waarschijnlijk heet hij Robin Gunningham.

banksy 04banksy 02

De werken van Banksy zijn vaak politiek gericht met een dosis humor. Hij combineert graffiti met de herkenbare stencil-technieken, waar je Banksy door kunt herkennen. Zijn stijl is snel en strak en door de sjablonen ook gedetaileert. Zo kan Banksy in een rap tempo zijn werk een plek geven in het straatbeeld. Zijn werk is niet alleen in Engeland te vinden, maar in meerdere Europese steden en ook buiten Europa, zoals Amerika en in Palestijnse gebieden.

banksy 03

Zijn werk is nu te bezichtigen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Er zijn 85 originele werken te zien, waaronder werken op doek, schilderijen, foto’s, en beeldhouwkunst. Tot nu toe is het de grootse collectie van gemaakte werken bij elkaar.

banksy 05

The Art of Banksy is nog tot 30 september te zien in de beurs van Berlage, Amsterdam.

Website: Beurs van Berlage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *