Hoera Ben is 1 jaar!

Hoera! Afgelopen week is Ben 1 jaar geworden, wat een mijlpaal! Aan de ene kant denk ik, joh dit kan toch nog niet? En aan de andere kant voelt het alsof hij er altijd al is geweest. Hoe het afgelopen jaar is geweest? Ik vertel het je!

Laat ik lekker beginnen met zijn verjaardag afgelopen week. Wat een feest! Ben had het enorm naar zijn zin met alle aandacht die hij kreeg van zijn allerliefste familie. En is daarnaast ook enorm verwend met cadeautjes – al vond hij het inpakpapier ook vreselijk interessant. We hadden allebei vakantie, dus we konden zijn verjaardag goed voorbereiden. Een hele speciale taart of iets hadden we niet hoor (doe maar lekker normaal), maar we hadden natuurlijk wel slingers, ballonnen en cadeautjes. En een monchoutaart (familierecept!) – die hoort bij elke verjaardag. En ja hoor, ook Ben vond m heerlijk!

Daarnaast hebben we nog een paar leuke ‘first’ dingetjes gedaan, zoals naar de kapper en naar de Efteling. Wat was dat leuk!

Hoe ik (wij) het eerste jaar hebben ervaren? Geweldig! Ik kan niet anders zeggen dan dat het mij (en Maarten) best makkelijk is afgegaan. Nu hebben we een enorm makkelijk kind, gelukkig. Maar het ouderschap is zo leuk! Ik zou niet meer weten hoe het zou zijn, als Ben er niet zou zijn. Maar is ons leven nou zo enorm veranderd? Ik denk het niet. Natuurlijk wel op alle logische vlakken, maar qua gevoel en wie we zijn, totaal niet. We zijn nog steeds dezelfde mensen (met wat meer baby verhalen, sorry), we doen nog steeds dezelfde dingen en hebben nog steeds dezelfde hobby’s. Maarten en ik geven elkaar ook de ruimte om te doen wat we zelf willen en daarnaast maken we ook heel veel ruimte om samen met Ben te zijn. Soms hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn, zo houden we ervan om in het weekend heerlijk een eind te gaan wandelen in het bos. Dat deden we ook ver voordat Ben er was, nu vinden we dat nog steeds heerlijk, maar ook juist extra leuk, omdat Ben mee gaat.

Zelf vond ik de eerst 3 maanden het meest pittig. Gelukkig zat ik toen nog in mijn zwangerschapsverlof en had ik vól de tijd voor Ben. Maar zo’n mini baby slokt al je tijd op. Ook heel mooi hoor, dat ze nog zo aanhankelijk zijn, maar ik vond het afgelopen jaar steeds leuker en leuker worden, naarmate hij ouder werd. Gebroken nachten hebben we weinig gehad, met 3 maanden sliep hij van 23-7 en vanaf 4 maanden van 19-6/7. Wat een geluk hebben wij gehad! Dat hoor je wel eens anders. Nu ik erop terug kijk heeft iedere periode zo zijn plus- en minpunten. Maar op de periode na 6 maanden kijk ik het fijnst terug. Toen hij eenmaal kon omrollen, zitten en begon met kruipen ging er niet alleen voor Ben, maar ook voor mij een hele wereld open. Na 6 maanden krijg je ook echt een reactie terug, die interactie en het zien dat je baby een echt kindje wordt vond ik heel speciaal. Nu hij een jaar is, is dat alleen maar meer geworden. Ik kan in bewondering kijken naar wat hij allemaal al kan en vraag me aan de andere kant of, of hij alsjeblieft binnenkort wil gaan lopen, want hij wordt groot en zwaar! Al gaat dat ‘m ook al steeds beter af en denk ik niet dat het nog lang zal duren.

Wat ben ik blij met onze kruimel, die inmiddels al een heel brood aan het worden is. Afgelopen jaar was oprecht geweldig en ik hoop dat de komende jaren nog vol bewondering en liefde zullen zitten.

Datum: 08-08-2018
Leeftijd: 1 jaar
Lengte: 85 cm
Gewicht: 13 kg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *