I know what I did last sunday

Okay, even iets heel anders. Soms ben je zo druk dat je wel toe bent aan een dagje niks. Laat ik nou net zo’n zondag hebben gehad! Ik geef je een kijkje in mijn zondag en wat ik dan zoal (niet) doe…Want wees nou eerlijk, een gezond leven bestaat niet alleen uit gezond eten en sporten, maar ook juist om je balans te vinden. Neem het mee, pak er iets uit en plan voor je jezelf ook een relax-zondag in!

sunday 02 -1

Eerst even relaxed opstaan, zonder wekker, heerlijk! Ik ben meestal toch redelijk vroeg wakker, voor mij is 8 uur heel normaal. Dan begin ik altijd met een glas water pakken, om m’n lichaam op te starten en beantwoord ik mijn mail, berichten op mijn telefoon en social media en ga ik een ontbijtje maken. Dit keer een combi van magere kwark, lijnzaad, een banaantje, muesli en kaneel. Één van mijn favorieten (en super simpel)! En een kop thee, want thee kan altijd. Daarna ga ik nog wat kleine huishoudelijke klusjes doen (omdat ik dat gisteren niet heb gedaan…); de plantjes water geven en even snel stofzuigen. Done!

Mijn zwager en vriendin hebben een hele lieve hond: Daan en vroegen of ik er even mee op pad wilde. Altijd! Dus ik fiets naar ze toe en loop een flink rondje en fiets daarna weer heerlijk in het zonnetje naar huis. Tussen de middag eet ik niet veel bijzonders, maar wel lekker; een paar vezelrijke crackers met hüttenkäse, tomaat en komkommer. En een kop thee, want thee kan altijd. Daarna ga ik even bezig voor een artikel, en schiet ik een paar foto’s. En neem ik nog een kop thee, want thee kan altijd.

Rond de avond maak ik een lekkere gezonde salade met de avocado die me al te lang aankijkt. Met wat veldsla, tomaatjes, komkommer en ik grill wat kip en champignons en maak daarbij een pittige dressing van olijfolie, citroen sap en Jalapeño pepers. Ik werk nog even verder en ga dan lekker samen met Maarten op de bank binge-watchen. Met een kop thee, want thee kan altijd. We zijn de laatste tijd Friends aan het kijken (inmiddels al bij seizoen 5), echt leuk om alles weer te zien (lees: jeugdsentiment)! ’s Avonds – wanneer we nog steeds Friends aan het kijken zijn – pak ik nog een klein snackje, een handjevol noten en een glas wijn. Languit op de bank, because I can.

Dat was mijn heerlijke zondag, met gezond eten, beweging, een beetje werken, maar vooral doen waar je zin in hebt. Those are the best days!

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit? Of wil je vaker een dag uit mijn leven zien? Comment hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *