Lumabelle webshop

Ineens kwam ik ze tegen en ik dacht; daar moet ik iets over schrijven! Want als ik er naar op zoek ben, zijn er vast meer mensen naar op zoek. Een cruelty-free en clean webshop! Vol met beauty producten, waarover je niet meer hoeft na te denken: Lumabelle.

Ze verkopen enorm veel beauty producten, van skin care, shampoo en conditioner tot make-up. Ook hebben ze een leuke afdeling met gift-sets en kun je heel makkelijk zoeken per merk of in de vegan categorie. Lekker overzichtelijk, just the way I like it!

Wat betekend cruelty-free? Zelf schrijven ze: “Op deze website betekenen ‘cruelty-free’ en ‘diervriendelijk’ dat zowel het product als de ingrediënten niet getest werden op dieren, noch door de fabrikant noch door een derde partij.” En dat is wel zo fijn! In het verleden zijn verschillende ingrediënten wel getest op dieren, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer zo te zijn. Als als dierenvriend ben ik helemaal voor cruelty-free producten!

Clean is een erg ruim begrip, maar Lumabelle legt het zo uit: “De merken op Lumabelle schenken veel aandacht aan de ingrediënten van hun producten en zijn volledig transparant. Dat bedoelen wij met ‘clean’. De producten zijn niet toxisch volgens de nieuwste wetenschappelijke bevindingen, en zo zachtaardig, veilig en effectief als mogelijk. … Lumabelle gebruikt de term ‘clean’ eerder dan ‘natuurlijk’ of ‘all-natural’. Het woord ‘natuurlijk’ is vrij problematisch in de industrie. Er wordt al te gemakkelijk vanuit gegaan dat ‘natuurlijk = goed’ en ‘chemisch = slecht’. “Natuurlijke” stoffen kunnen ook gevaarlijk zijn voor consumptie, terwijl de term “chemische” stoffen ook kan verwijzen naar natuurlijk voorkomende stoffen en niet alleen het resultaat van artificiële processen. Dus was het een bewuste keuze om tegen het overmatig gebruik van deze term in te gaan op Lumabelle.”

En hierdoor zijn -bijna- alle producten ook vegan! Ze geven aan dat in een enkele lippenbalsem, honing wordt gebruikt, maar er staat altijd goed aangegeven wanneer een product 100% vegan is.

lumabelle2

Zeker een aanrader als je zeker wilt weten dat de producten die je koopt, niet op dieren zijn getest en/of vegan zijn. Want oprichtster Sarah, heeft alles al gescreend en geselecteerd. Zo makkelijk kan het zijn, nu hoeven wij niet meer op zoek te gaan.

Wil je shoppen? Of meer weten? Neem dan een kijkje op: www.lumabelle.be

2 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *