Mijn favoriete maand!

Wat ben ik blij dat het weer december is! Ergens is het ook altijd wel weer een ‘slap in the face‘, zo van; hey, het jaar is weer bijna voorbij en kijk wat je allemaal (niet) hebt gedaan. Maar dat terzijde… wat een mooie maand is december!

Laten we ermee starten dat ik deze maand jarig ben, en dit jaar ben ik 30 geworden. Inderdaad. 30. Geen probleem. Daarnaast vind ik deze hele feestelijke maand geweldig! Alsof je in één groot feest bent beland. Heerlijk! We starten de maand altijd met mijn verjaardag, want sinterklaas vieren we eigenlijk niet. Al zullen we dat volgend jaar even iets anders moeten doen, omdat Ben er nu is natuurlijk. Anyway, dan gaan we verder naar kerst. Ik vind het geen ‘verplichte dagen’, we doen gewoon wat we graag doen en wat we leuk vinden. Gezellig & uitgebreid eten met familie. Dan staan we met z’n allen een paar uur in de keuken en zijn we al een week van tevoren met zijn tweeën alles aan het voorbereiden. We kijken zo uit naar de eerste kerst met ons drietjes! De kerstboom hebben we nog nét in november gehaald… En staat dus al even te pronken in de kamer. Na kerst vieren we nog oud en nieuw. Dan doen we het altijd rustig aan. Gezellig met elkaar of met vrienden en familie. Het liefst liggen we na een avond bordspelletjes om half 1 al in bed

Maar wat is er nog meer geweldig aan december? Naast het grote feest dat december is? Vaak valt de eerste sneeuw! En als ik ergens helemaal blij van wordt is het sneeuw! Zet me maar buiten hoor! Of heerlijk binnen met een dekentje, allebei prima. Ik wacht stiekem nog steeds op 2 meter sneeuw… want mijn vader heeft mij ooit, als klein meisje, beloofd, dat hij dan een iglo voor me bouwt. Zullen we duimen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *