Netflix and chill?

Oke, ik ben waarschijnlijk een van de laatsten op aarde die Netflix heeft aangeschaft. Maar zo’n 3 weken geleden heb ik toch besloten om er maar aan te gaan. Ik kijk vooral films en series, en natuurlijk is Netflix daarvoor ideaal. Tv daarentegen, kijk ik bijna nooit – op een uitzondering na, zoals Wie is de mol? – Maar dat kan ik natuurlijk altijd via de app bekijken of op uitzending gemist. Mijn idee is dan ook om mijn tv abonnement eruit te doen. Ik ben benieuwd – als Netflix newbie – wat jullie ervaringen zijn en waarom jullie het hebben genomen?

Het aanbod bij Netflix is ernorm. En toch mis ik sommige dingen, zo zijn er meerdere series die ik wel eens kijk, die er niet op staan. Zoals ‘Chuck’ en ‘Ally McBeal’ zou ik toch best nog een keer willen kijken. Jammer! Maar aan de andere kant is er ook genoeg keus om te beginnen met een nieuwe serie te kijken. En toch vindt ik het jammer dat een paar van mijn favoriete series niet te bekijken zijn. Downloaden doe ik niet. Dus moet ik dan serieus DVD’s gaan aanschaffen?

Hetzelfde met films, we zijn hier nogal fan van onder andere ‘Jurassic Park’, ‘Indiana Jones’, ‘Harry Potter’, ‘Lord of the Rings’, etc. Maar dan zijn bijvoorbeeld de oude films van ‘Jurassic Park’ niet te vinden, alleen de allernieuwste. Misschien is het omdat wij best wel van oude(re) films houden, maar in dat opzicht is het aanbod best wel minimaal. Maar ook films als ‘The secret Life of Walter Mitty’, ‘Amélie’, ‘Big Fish’, ‘Forrest Gump’, ‘Catch me if you can’ & ‘Silence of the Lambs’ staan er niet op. Dit zijn toch wel bekende namen en een paar van mijn favoriete films die ik ook via Netflix niet kan kijken.

Dus ben ik een tevreden gebruiker? Ja en nee. Voor een avondje film kijken is het aanbod prima en vinden we elke keer toch weer leuke namen en series – die we dan natuurlijk binge-watchen -. Maar wanneer ik zin heb in een bepaalde, favoriete, film, dan slinger ik toch weer mijn oude vertrouwde DVD-speler aan en haal ik een DVD uit het stof.

Ik ben benieuwd wat jouw mening over Netflix is en laat zeker even een paar goede titels achter die ik moet gaan kijken op Netflix! Want één ding is zeker, tv kijken doe ik sowieso niet meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *