PANTONE 18-3838 Ultra Violet

Hij is weer bekend gemaakt! De Pantone kleur van 2018. Dit jaar is het 18-3838 Ultra Violet geworden. De kleur wordt elk jaar gekozen door de mensen van het Pantone Color Institute.

“The Pantone Color of the Year has come to mean so much more than ‘what’s trending’ in the world of design; it’s truly a reflection of what’s needed in our world today.” – Laurie Pressman, Vice President of the Pantone Color Institute.

Ultra Violet suggereert de mysteries van de kosmos, het intrigerende van wat ons nog te wachten staat en de bevinden die al zijn geweest. Het is daarom complex, maar ook weerspiegelend. Pantone zegt ook dat deze kleur ervoor staat om ons te inspireren om een wereld te ontdekken buiten onze eigen.

“Inventive and imaginative, Ultra Violet lights the way to what is yet to come.”

De kleur paars is al op veel meer manieren in onze artistieke cultuur bekend. Denk aan iconen Prince, David Bowie en Jimi Hendrix. Ze zagen de kleur om hun individualiteit te laten zien. Alle nuances van deze kleur hebben een betekenis. Of het nou is om te experimenteren, om iemand aan te zetten tot individualiteit, voor inspiratie of om je eigen stempel op de wereld na te laten; het laat je grenzen verleggen door creativiteit.

Spiritueel gezien wordt paars ook veelvuldig gebruikt. Het wordt gezien als een kleur die rust brengt. Vooral om de rust te vinden in de alledaagse, te overgestimuleerde wereld waarin we leven. De paarse kleur geeft je weer energie, laat je opladen en geef je inspiratie om iets op een andere manier te bekijken.

 

Bron: Pantone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *