Pantone colors 2016, Rose Quartz & Serenity

Elk jaar brengt Pantone een kleur uit, die past bij dat jaar. Je hebt ze waarschijnlijk al voorbij zien komen, maar dit jaar zijn het maar liefst twee kleuren! Pantone Rose Quartz 13-1520 en Pantone Serenity 15-3919. Twee kleuren die afzonderlijk én bij elkaar heel mooi passen. Na de fellere en diepere kleuren van afgelopen jaren, zijn er nu twee zachte kleuren.

pantone colors

De kleur Rose Quartz is het antwoord op de alledaagse stress en de kleur Serenity staat voor ontspanning en zekerheid. Een perfecte combinatie voor de drukke levensstijl die wij (bijna) allemaal hebben. En ook staan de kleuren voor de verschuiving in gender identity. Het is een combinatie van twee trendkleuren di een aangename balans weergeven, met de connectie van welzijn, rust en vrede.

In de modewereld is de grens tussen man en vrouw al veel meer vervaagd, met meerdere androgyne modellen. Het palet van Pantone 2016 is gender neutral en het symboliseert deze verschuiving. Roze en blauw zijn onlosmakelijk verbonden met deze twee geslachten, waardoor de combinatie als symbolisch statement staat voor de twee geslachten die samen één zijn.

pantone colors inspi

Pantone heeft een video gemaakt bij deze kleuren, bekijk hem hier:

https://youtube.com/watch?v=AAJ1vPe4w2c?rel=0

Je zult deze kleuren dit jaar nog vaak genoeg tegenkomen, ook in het interieur en in de beauty en fashionindustrie zijn het blijvende trends voor 2016. En daarom heb ik nog wat inspiratie voor je!

pantone colors home

pantone colors beauty

Bronnen: www.pantone.com, www.stylink.nl en inspiratiebeelden Pinterest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *