Pregnancy Update #1 – 24 weeks

Poeh en ineens ben je alweer 24 weken zwanger. Enorm cliché, maar wat gaat de tijd toch snel! Met mij gaat alles nog steeds goed, op een paar mini klachten na, maar daarover later meer.

Inmiddels voel ik de baby al bijna 4 weken, en dat terwijl de verloskundige zei dat het nog wel even kon duren (mijn placenta ligt aan de voorkant). Enorm leuk! Maar ook wel een beetje alien-achtig… alsof er iets in je leeft, ohja! Dat is ook zo. Grapje natuurlijk, ik vind het heel fijn om me ook eindelijk zwanger te voelen. Hiervoor had ik dat soms niet, dan was ik gewoon aan het werk of bezig en dacht ik er alleen bij na, omdat mijn broeken niet meer goed pasten. Nu ben je er toch veel meer mee bezig, omdat je toch elke dag even een momentje samen hebt. Dat zijn er inmiddels ook al heel veel! Ondertussen voelt Maarten de baby ook al aan de buitenkant, wat het voor hem ook nog echter maakt. Zo leuk allemaal!

Je hoort het al, we leven nu al op een soort van roze wolk. Ook omdat ik me door de gehele zwangerschap enorm goed voel! Met natuurlijk de vele plaspauzes daargelaten. Maar een klacht kan ik dat niet noemen. 1x in de nacht eruit vind ik nog prima te doen. Verder heb ik af en toe last van mijn onderrug, maar je snapt het al, dan heb ik iets teveel gedaan. En zo ook mijn laatste klacht: ik heb mijn linkervoet overbelast! Hoe dat nou weer is gebeurd, geen idee. En alleen links. De dokter zei, dat tijdens de zwangerschap je banden slapper worden, dus zo ook die van je voeten. En laat het nou net zo zijn dat ik het hele paasweekend enorm veel gelopen heb. Op dat moment had ik nergens last van, maar ja, soms kom je jezelf achteraf tegen.

Niet dat ik wil klagen. Ik doe mee aan ‘Centering Pregnancy’, waar we met een groep vrouwen (en partners) elke vier weken samen een onderwerp bespreken en natuurlijk gewoon veel kletsen. Verrassend leuk, dat had ik niet verwacht (ik ben niet zo’n groeps-mens). Je komt van iedereen weer wat anders te weten en zo weet ik ook dat ik één van de lucky ones ben, met weinig klachten.

En nu gaan we gewoon lekker door. Wel een gek idee dat ik nog minder lang te gaan heb, dan dat ik al zwanger ben. Ik geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *