Pregnancy Update #2 – 29 Weeks

Wauw, inmiddels alweer in het derde trimester aangekomen. De laatste loodjes zijn nu heel dichtbij! De baby voel ik elke dag heel goed, de afgelopen weken was het een ware reis door mijn buik en heb ik de baby op plekken gevoeld waarvan ik niet zeker was of het wel paste, haha! Hij heeft in stuit gelegen, dwars en nu met zijn koppie naar beneden. Maar ja, waar hij morgen ligt is maar weer afwachten.

Rustiger aan doen
Ik merk heel erg dat ik het rustiger aan moet gaan doen. Alles lijkt van een leien dakje te gaan en ik voel me super goed! Maar op het moment dat ik denk, oh ik doe dat er wel even bij, heb ik er daarna gelijk spijt van. Last van mijn liezen, onderrug en zware onderbuik. Zeker niet prettig en ik moet hiermee oppassen dat ik wel genoeg ontspan, anders kan het uitlopen op vervelende bekkenklachten. Waar je dan op zijn tijd weer heel lang, ook na je zwangerschap, last van kunt houden. Het is goed om te weten wanneer je moet stoppen! Dus vandaar dat ik nu de regel voor mezelf heb: één ding per dag. En dat is genoeg en soms zelfs teveel.

Eten en de kilo’s
Oh man. Wat heb ik zin aan eten, de hele dag door. Het heeft nog geen gekke gedaantes aangenomen, ik eet alles, dus ik let erop dat ik de gezonde dingen neem. Een goed ontbijt, fruit, goede vezels, genoeg groentes… en daarnaast snack ik best een stuk meer dan voorheen. En dat zie ik terug in de kilo’s. Eerlijk: ik ben al 14 kilo aangekomen. En dat durf ik best te zeggen. Natuurlijk ligt dat ook aan mijn eetgewoonten. Voor mijn zwangerschap was ik heel bewust suikervrij en koolhydraatarm aan het eten, en ik was van plan dit zeker vol te houden. Maar afvallen mocht zeker niet meer, en daardoor vond (en vind) ik het heel moeilijk om een nieuw ritme te vinden. Ook wandelde ik veel, elke dag en in het weekend een extra groot stuk samen met Maarten en één of twee keer in de week fitnessen. Dat lukt me ook niet meer (zie het stuk – rustiger aan doen). Daarnaast heb ik ook zeker teveel chocolade, pizza, kaas en koekjes gegeten. I know. Gelukkig zit ik er nu niet zo mee en ga ik, wanneer ons kindje geboren is, weer vol in mijn oude, gezonde ritme.

Voorbereidingen
Wat een lijst van wat je allemaal moet doen! Babykamer, kleren, wassen, opruimen, woonkamer inrichten, alles babyproof maken… Ik laat het allemaal maar een beetje aan me voorbij gaan. Natuurlijk hebben we (bijna) alles in huis, maar ik kan me er niet meer heel druk om maken. Wel merk ik dat mijn nesteldrang naar boven komt. Ik ben normaal al van het opruimen en alles netjes houden, maar we zitten op het moment midden in de verbouwing van onze badkamer (ja, blijf jij maar lekker zitten tot 40 weken!) en het is overal een zooi. Niets aan te doen. Wel heel vervelend! Dus ik heb als een malle alle babykleren, babylakens, babydoeken, etc. uitgewassen, zodat dat in ieder geval één keer is gedaan.

En nu is het weer afwachten, het meest spannende vind ik het moment dat we de baby ‘ontmoeten’. Niet zozeer de bevalling zelf, maar ik ben gewoon heel benieuwd naar hoe ons kindje eruit zal zien!

 

1 Comment

Add Yours
 1. 1
  Sharon W

  Yahaaaa!! Wat spannend allemaal zeg 😀
  Jaaaa Me toooo! Heel benieuwd hoe het kindje eruit komt te zien! 🙂
  Heeft het kindje de mooie ogen van jou? En het neusje van Maarten? De haarkleur van jou of van misschien wel van Maarten?? Haha

  Viel Spaß met de voorpret
  Tante Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *