Prioriteiten stellen

Vandaag wil ik het even hebben over prioriteiten stellen. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met dingen voor mezelf. En niet eens zozeer om iets te bereiken, en juist dat heeft mij het meeste gebracht. Ik haat oprecht het woord druk. Je ben/wordt druk door keuzes die je zelf maakt, en toch klinkt het woord negatief. Hoezo is het negatief als je er zelf voor kiest? Ik vind het voor mezelf een betere keus om het ‘bezig’ te noemen. Voor mijn gevoel is het vaak de tijd waar we ons achter verschuilen. Er is weinig tijd, je creëert weinig tijd en kiest er dus zelf voor dat je je tijd niet indeelt naar je eigen wens. Allemaal keuzes dat druk zijn.

Ik heb de laatste tijd geleerd dat ik niets van mezelf móet. Maar dat ik dingen ga doen die mij gelukkig maken. En dat bedoel ik niet in egoïstische zin, ik snap ook heus wel dat sommige dingen nou eenmaal bij het leven horen, vooral als je moeder bent. Ik ben mij alleen heel bewust geworden van tijd. De tijd die ik ergens in steek, die ik heb en waar ik het soms tekort kom. En dat evenwicht vinden gaat mij steeds beter af, waardoor ik tegen alles veel positiever aan kijk! En hoe fijn is dat! Ik kan veel makkelijker dingen van mij af zetten en enorm genieten van de kleine, onverwachte dingen die elke dag gebeuren. Zonder dat ik denk, ‘maar ik moet zo nog…’. En dat maakt mij gelukkig.

Misschien een vaag verhaal, maar ik hoop dat ook jij er iets uit kunt halen, misschien alleen al dat je er even bij stil staat. Dat je je af vraagt wat je uit je dag of week wilt halen of waar je naar toe wilt werken. What makes you happy? En maak daar tijd voor! No matter what!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *