Recipe: American Pancakes

Mijn guilty pleasure, zijn pannenkoeken… En sinds ik terug ben uit Amerika probeer ik de American Pancakes na te maken, heerlijk luchtig. Eerlijk is eerlijk, ze gooien er een lading suiker in, wat ik dan nu thuis niet ga doen. Anyway, dit recept is simpel en zo gemaakt. En het beste, je hebt waarschijnlijk alles al in huis! So, pancakes for breakfast it is.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 160 gram bloem (ik gebruikte speltbloem, maar tarwebloem is ook prima)
– 8 gram bakpoeder (half zakje)
– 190 ml melk
– 1 mespuntje zout
– boter om in te bakken (ik gebruikte kokosolie)

How-to:

Meng in een grote kom de bloem en het bakpoeder. Splits daarna de eieren. Voeg de eidooier toe aan de bloem met bakpoeder en houd het eiwit apart in een andere kom. Voeg daarna de melk toe en roer dit me een garde.

Klop in de andere kom, het eiwit met het snufje zou helemaal stijf, zodat je pieken kunt maken. Spatel daarna het eiwit door het andere beslag, zodat het luchtig blijft.

Bak nu de pannenkoeken op middelhoog vuur. Voeg een klontje boter toe en schep met een lepel (kleine soeplepel of een gewone, dan doe je twee scheppen) het beslag in de pan. Wanneer er op de bovenkant kleine bubbels komen, kun je je pannenkoek omdraaien. Dan hoeven ze niet lang meer. Uit dit beslag maak je ongeveer 12 pannenkoeken.

american pancakes012

Heerlijk met Maple Sirup, zoals de Amerikanen ze eten. Maar ook met fruit of poedersuiker. Voor de variatie kun je ook je fruit, bijvoorbeeld blauwe bessen, door het beslag mengen, super lekker!

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *