Recipe: Make your own chocolate

Voor alle chocoholics onder ons, die bewust eten en willen opletten, maar zeker ook willen genieten. Maak je eigen chocola! Dit recept hebben we – na vaak proberen én proeven – helemaal eigen gemaakt. Het basisrecept is super simpel, daarna kun je je eigen keuze en smaak toevoegen, make it your own!

Wat heb je nodig:
– Kokosolie (5-6 eetlepels)
– Rauwe cacaopoeder (5 eetlepels)
– Honing (4 eetlepels)
– Snufje zeezout
– Bakje waar je het in laat afkoelen (bakblik of een ijsblokjesvorm)

En daarnaast alles wat je zelf graag proeft in de chocola. Het voorbeeld hierboven is met pecannoten, kokos en een kleine beetje extra zeezout (love it!) voor de smaak.

Het bereiden van de chocola is zo gedaan, als we dat eerder hadden geweten.. Begin met het smelten van de kokosolie, dit kan au bain-marie (in een bakje boven een verwarmde pan), dit voorkomt dat de kokosolie te warm wordt. Roer het goed door, zodat alles is gesmolten, haal het daarna van het warmtebron. Voeg dan de rauwe cacaopoeder toe, de honing en het snufje zeezout. Goed roeren en klaar! Je kunt de extra ingrediënten er ook doorheen roeren, maar wat ook leuk is, ook voor het oog, is om het erop te leggen. Wat wij hebben gedaan is het chocolademengsel in een klein bakblik, bedekt met transparant keukenfolie, gegoten. Daarna strooi je wat kokosrasp en de pecannoten erop en nog een extra snufje zeezout. Zet het daarna een tijd in de koelkast, zodat de chocola weer hard wordt.

mood-inspi v01

Onze tips om je chocola nog lekkerder te maken, is het toevoegen van nootjes, kokos, cranberry’s of andere gedroogde vruchten, (extra) zeezout en meer. Enjoy!

Inspiratiebeelden: pinterest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *