Review: The Meets

Afgelopen weekend was ik op pad met een vriendin in Amsterdam, waar we op zoektocht gingen naar een plek om gezellig & healthy te eten. Omdat we bij Museumplein waren, was de pijp niet ver lopen, waar we The Meets op het oog hadden. We hadden een goede recensie gelezen en op pad gingen we!

“Welcome to The Meets, the new healthy and delicious eatery and take-away in the Pijp. Here, wholesome meets lekker, meets fun, meets you and the neighbours, meets day, meets night.”

themeets2

Van de buitenkant zag het er gezellig uit, niet te groot, maar leuk en modern ingericht. De menukaart was ook een leuke binnenkomer, niet alleen de vormgeving was goed over nagedacht, ook de items op de kaart waren geweldig! Healthy & delicious! Zo startten we met een lekkere juice, de Triple Citrus, met orange, grapefruit en lime. En de Banana Date, met banaan, amandelmelk, vanille, dadels en bee pollen. Daarnaast was er keuze uit nog 15 verschillende juices, dus de volgende kunnen we zeker nog een andere kiezen!

“All our dishes are lovingly made by hand from locally sourced, honest and, if possible, organic ingredients, free from refined sugars, additives or other nasties. We like to follow the 80/20 rule: 80% plant-based, 20% animal produce – although the main rule is 100% lekker! Delicious food that happens to be good for you, too.”

themeets4

Het voorafje dat we namen waren de ‘Summer Rolls’, rijstpapier, gevuld met verschillende groenten, zoals avocado, munt, komkommer, kool en meer greens. Met een heerlijke, spicy peanut & ginger dip. Als hoofdgerecht kozen we voor de (voor ons) onbekende ‘Farinata’. Een soort combinatie tussen een pizza en pannenkoek, maar gemaakt van kikkererwten. En belegd met rucola, tomaat, aubergine, rozemarijn en parmezaanse kaas. Heerlijk!

themeets3

Het was een heerlijk & healthy diner. Maar je kunt bij The Meets ook lunchen, of lekkere tussendoortjes eten. Zo zagen we ook verse sweets in de koeling liggen, avocado lime tart en love balls (gemaakt van dadels en kokosnoot), bananabread, cake en verschillende cookies! We konden het niet laten en namen nog een koekje mee voor onderweg, met rozemarijn en limoen. Heel apart en even wennen, maar de structuur van dit glutenvrije koekje was erg goed!

Wil je zelf ook genieten van de healthy menukaart? Je vind The Meets in de Pijp in Amsterdam. Woon je in de buurt? The Meets bezorgt ook bij je thuis!

The Meets, Cornelis Troostplein 3, Amsterdam
Website: www.themeets.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *