San Francisco in 1906

Laten we even back in time gaan met deze film uit 1906. Vele jaren werd gedacht dat deze film verloren was gegaan. Het is de eerste 35mm film ooit en is gemaakt met een camera die vast was gemaakt aan de cable car.

Het aantal auto’s was enorm toegenomen in 1906 en zie je dat alle sturen aan de rechterkant zitten? De Clock Tower aan het eind van Market Street, bij de Embarcadero Wharf bestaat nog steeds. Er waren nog geen verkeerslichten, geen zebrapaden, geen verkeersborden, geen voetgangers- of verkeersregels… maar iedereen lijkt het prima te overleven!

Deze film, eerst gedacht dat het uit 1905 kwam, stamt toch uit 1906. David Kiehn, samen met The Niles Essanay Silent Film Museum hebben precies op de datum af geregistreerd wanneer dit heeft moeten zijn. Door middel van de weersvoorspellingen, hevige regenval, in de kranten toentertijd en de schaduwen die indiceren welke tijd van het jaar het is. Zelfs de auto’s die rondrijden zijn geregistreerd en we weten zelfs van wie ze zijn!

Deze film is vier dagen voor de aardbeving gefilmd en daarna verscheept naar New York om te worden ontwikkeld. Amazing but true!

Bron: www.youtube.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *