Starting with Fitness

Goede maandag! De afgelopen vijf weken ben ik druk geweest met een nieuwe bezigheid. Zoals de naam van dit artikel al doet vermoeden: fitness! Vroegâh… deed ik ook wel aan fitness, meer omdat ik dan (met mijn zittende studie – en nu beroep) een beetje beweging kreeg. En natuurlijk omdat ik heel gezellig met een vriendin kon bijkletsen. Maar nu doe ik het echt voor mezelf, dat voelt wel echt anders deze keer.

Het begon zo’n vijf weken geleden, ik dacht; de winter komt eraan, het is me te koud en te donker om ’s avonds uit m’n werk nog iets buiten te gaan doen. Je kent het wel. Toen ik erover nadacht en bedacht wat ik kon gaan doen kwamen er twee dingen naar voren, fitness of zwemmen. Nu ben ik hier bij mij al eens wezen zwemmen in de buurt – en ik weet niet of dit normaal is – maar het water was freezing cold en per keer zou het me € 5,- kosten. Dus ging ik op zoek naar een fitness centrum in de buurt. En toevallig hadden ze een vijf-weken programma, met korting. Doen! Zo kon ik én kijken of ik fitness all by myself wel leuk zou vinden, én of ik dit fitness centrum wel leuk zou vinden. Ik ben gewend om naar een kleine sportschool te gaan en dit is zo’n keten… Maar het valt me alles mee! Leuke mensen, niet te druk, goede uitleg en begeleiding. Daar doe ik het voor.

Wat leuk was aan het vijf-weken-programma, is dat ik een test en meting vooraf en achteraf zou krijgen. Dus ik kon echt zien wat het resultaat was. Ik sport dan twee keer in de week een uur (langer vind ik echt moeilijk, wat moet ik dan allemaal doen). Ik was 4 kilo afgevallen en 5% lichaamsvet kwijt, terwijl ik maar 300 gram spieren ben kwijtgeraakt. Dat zijn zeker resultaten waar ik blij van word. Daarnaast ben ik natuurlijk wel enorm bezig met gezond eten en dat helpt ook mee.

fitness02

En nu kan ik zelf volop gaan sporten, ik kan onbeperkt, maar ga zeker die twee keer per week proberen vol te houden, omdat het me ergens brengt en ik dat zelf op kan brengen, met mijn werktijden. We moeten het wel realistisch houden!

Dus dat ben ik nu aan het doen. Heb je interesse of vragen, of wil je weten wat ik op de fitness allemaal doe? Jusk ask, I’ll answer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *