Strandfestival Zand

Afgelopen zaterdag was de negende editie van Festival Zand, op Almere strand. Voor mij niet de eerste keer! Samen met een aantal vriendinnen is het ondertussen traditie geworden om elk jaar heen te gaan. We hadden echt geluk met het weer, de zon scheen volop! Elk uur even goed insmeren, dat wel… ’s Avond was er, na het optreden van Guus nog even een momentje met onweer, een flinke bui van 2 minuten kon de pret niet drukken. We zaten verscholen onder een handdoek, die daarna wel super nat was, maar hey… wij niet!

zand 013

De zonnige dag werd afgetrapt met Lil’Kleine en Ronnie Flex. Dit optreden heb ik helaas gemist, tijdens de rit erheen was er volop file. En ook de wachtrij voordat we het terrein op konden was bizar druk.

Daarna begon Nielson. Verder in de middag waren er optredens van Bløf, Douwe Bob en Typhoon. Douwe Bob was een van mij favorieten, goede sfeer, toffe muziek en een leuke persoonlijkheid!

Vanaf 18:00 uur was er muziek van Guus Meeuwis, normaal sluit Guus de show af in het donker, maar dit jaar niet. Niet erg! Guus brengt altijd een hele fijne sfeer mee en een gave show. Dit jaar was dat niet anders! Ik ben helemaal geen fan van Nederlandse muziek, maar toch kun je alle nummers meezingen en kwamen er zeker een paar guilty pleasures voorbij. En ook het nummer ”t Dondert en bliksemt’ was toepasselijk, aangezien na Guus zijn optreden de hemel even open brak.

Het volgende optreden was van Marco Borsato. Ik moet eerlijk zeggen dat mij dat een beetje tegen viel. Goed optreden, leuke show, maar zeker niet dezelfde sfeer als tijdens Guus en ook ken ik (blijkbaar) het repertoire van Marco minder goed. Wel leuk! Jeroen deed het nummer Wit Licht, die we inmiddels natuurlijk allemaal kennen. Complimenten!

De avond werd feestelijk afgesloten door Coen en Sander. En tussendoor was er ook muziek van The Originals. We hebben weer genoten van zon, zee, strand en muziek!

De officiële aftermovie:

Meer info over Festival Zand? Kijk dan op www.strandfestivalzand.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *