The End of an Era

Goodbye Paint. Dat is het nieuws dat de afgelopen tijd rond gaat. In de nieuwe versie van Windows die in de herfst uit komt, zal Paint niet meer tot de programma lijst behoren. Na 32 jaar, zal Paint stoppen, hoe jammer is dat!

De allereerste verdie van Paint kwam met de allereerste versie van Windows. De versie vanaf 1998 ken ik zelf het beste. Je kon toen ook vanuit paint, je plaatjes opslaan als .jpeg.

Toegegeven, we gebruiken Paint nooit meer, maar vroeger kon ik mij hier uren mee vermaken! Ik maakte ‘pixel illustraties’, poppetjes (zoals hierboven, maar deze zijn niet door mij gemaakt) en mijn eerste digitale illustraties in Paint. Loved it! Helaas is het tijd om afscheid te nemen van dit -ooit- geweldige programma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *