To the test: Vegan Chocolate

Nu ik zwanger ben heb ik alléén maar zin in lekkere dingen. Chips, een vette hap, alle soorten yoghurt met een smaakje en chocola, heel veel chocola. Ik probeer dit natuurlijk zo weinig mogelijk te doen, en zo wel, dan liever op een gezonde(re) manier, zoals zelf een broodje hamburger te maken of ovenfriet te nemen.

Nu kwam ik deze vegan chocola tegen van iChoc! Niet dat dit gezonder is dan gewoon chocola, maar het past wel bij me. Minder vlees en dierlijke producten eten is iets waar ik al langere tijd mee bezig ben. Alle beetjes helpen. Maar mijn vraag is altijd, is het net zo lekker als ‘gewone’ chocolade…? Dus vandaag ga ik het voor jullie testen (ja, iemand moet het doen, toch?)!

Deze twee varianten heb ik getest: De ‘iChoc Choco Cookie’ en de ‘iChoc White Vanilla’. De Choco Cookie is vol en puur van smaak, met kleine stukjes koek erin. Erg lekker, vooral als je -net als ik- erg van pure chocolade houdt. De witte variant is erg machtig, doordat de chocolade erg romig is, de vanille smaak is heel subtiel en het smaakt echt naar witte chocolade. Maar meer dan 2 stukjes per keer moet je echt niet nemen (tip!).

Of het smaakt naar ‘gewone’ chocolade? Nee. Zelf houd ik wel van andere texturen en smaken, maar als je echt chocolade verwacht is dit het niet. Het is romiger, bijna vettiger, waar ik zelf wat minder van houd. Ik zou zelf voor een pure chocolade gaan die een beetje een ruwe nasmaak heeft, dat romige van de vegan chocolade houd dat tegen.. De smaken zelf zijn wel erg lekker! En prima alternatief voor mensen die 100% vegan zijn, om toch nog heerlijk van de smaak van chocolade te genieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *