UPDATE: Baby Ben is alweer 8 maanden oud

Ik kan het mij bijna niet meer voorstellen hoe ‘klein’ Ben was toen hij werd geboren. Er is inmiddels zó enorm veel veranderd en toch is ook alles hetzelfde gebleven. Het is niet te omschrijven hoe het is om moeder te zijn, daar moet je er toch echt zelf moeder voor zijn. Vorig jaar waren we ongeveer op de helft van de zwangerschap en voelde ik mij on-top-of-the-world! En toen kon ik mij helemaal nog niet voorstellen hoe het zou zijn als Ben er eenmaal was. Ik keek laatst met Maarten wat videobeelden terug van de eerste weken, hoe bizar! Hoe mooi! Zo enorm leuk om dat terug te zien, want sjonge jonge, wat ben je dát snel vergeten.

Wat hebben we een enorme mazzel met Ben. Een rustige jongen, maar ook énorm nieuwsgierig, hij wil overal bij zijn en alles onderzoeken. Zo leuk om te zien! Nu hij een beetje begint met kruipen is het onderzoeken echt begonnen, af en toe ben ik hem weer kwijt en zit hij ergens in een hoekje iets tot in detail te bestuderen. Hij eet goed, hij slaapt goed en is heel makkelijk, ook bij andere mensen. Hij lacht veel en wordt alleen een beetje zeurderig als hij even moet wachten op zijn eten of moe is. Maar dat is ook wel logisch, ofcourse. Verder vindt hij het erg leuk om overal mee naar toe te gaan. Ook zijn we al een paar keer wezen zwemmen, wat hij ook erg leuk vindt! Al is het slapen daarna een drama, dat wil hij niet. Of te moe, of teveel indrukken denk ik. Maar ja, op een beetje zeuren na, slaapt hij ’s avonds altijd weer prima.

En dát vindt ik juist zo leuk aan de tijd nu! Hij is zo makkelijk, en we kunnen vanalles ondernemen. Waar ik voordat ik mama werd, wel eens dacht dat je ook veel zou moeten opgeven, vind ik dat enorm meevallen. Maarten en ik verdelen ook de tijd als één van ons plannen heeft of graag iets wil doen. En verder kan Ben ook gewoon mee.

Natuurlijk zijn er ook soms dingen of dagen die minder goed lopen, maar we proberen altijd zo positief mogelijk te blijven en bekijken het dan per dag. Momenteel zit hij weer in een ‘sprongetje’ en is hij wat meer zeurderig. En heeft hij ondertussen weer een ander slaapritme, van 2 slaapjes, maar is hij soms aan het einde van de middag toch nog wel erg moe dat hij ook nog wel eens 3 slaapjes doet. Inmiddels is hij voor de tweede, of derde keer verkouden, loopt hij nog steeds flink te hoesten en tot mama’s schrik slaapt hij tegenwoordig het liefste op zijn buik. Hoe dat ineens is gekomen, geen idee. Nu hij door heeft dat hij, nadat ik hem netjes op zijn rug in bed leg en hem strak instop (zodat hij hopelijk blijft liggen), hij gewoon alles los kan wurmen en op zijn buik kan draaien, vind-ie zelf heerlijk en hij slaapt als een roosje. Alleen mama vind het doodeng en ik luisterde de eerste dagen toch steeds even om het hoekje om hem te horen ademen. Aangezien ik op onze video-babyfoon niet kan zien hoe zijn hoofd net wel of niet in het matras ligt… but other than that…

Stiekem denk ik dat hij steeds meer op mij begint te lijken, wat vinden jullie? Ondertussen is hij ook al on-the-move. Wat begon als naar achteren schuiven, en daarna op zijn handen en knieën balanceren, is hij nu al naar voren aan het tijgeren, het zal vast niet lang duren voordat hij gaat kruipen. Hoe trots kun je zijn! Ook is hij geen dracula meer, maar heeft hij ook zijn voortanden gekregen. Inmiddels tellen we dus al 6 tandjes. En voor alle geïnteresseerden, hierbij ons eet- en slaapschema bij  8 maanden! Tussendoor bied ik hem de hele dag water aan, bij het fruithapje, bij een boterham, etc. Dat doe ik in een tuitbeker. Wat het belangrijkste is, is zijn ‘wakker-tijd’, Ben kan ongeveer 2,5 tot 3 uur wakker zijn. Als het na 6en is, blijft hij wel eens wat langer op, totdat het bedtijd is.

06:30 – Wakker worden! Fles van 210+7
09:00 / 11:00 – Slapen
11:15 – Fruithapje (vaak een hele banaan)
12:00 – Fles van 210+7 (drinkt hij niet altijd leeg)
13:00 – Boterham eten
13:30 / 15:30 – Slapen
16:00 – Tussendoortje, vaak een beetje yoghurt of een koekje
(17:00 / 17:30 – als Ben erg moe is slaapt hij soms nog even een half uurtje)
17:30 of 18:00 – Avondeten
18:45 – Papfles 210+7 + pap
19:00 – Bedtijd

Dit is ongeveer het schema hoe het elke dag loopt, al scheelt het wel eens een half uur, of is meneer extra moe door zijn verkoudheid. Dan gaat hij gewoon eerder naar bed hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *