UPDATE: Zoveel nieuwe dingen – Week 9 t/m 12

Fast forward, nu ik dit schrijf is Lauren alweer ruim 3 maanden oud en hebben we een prima ritme gevonden. De ene dag loopt wat anders dan de andere, maar ze is heel makkelijk te peilen en een heerlijk rustige baby. Misschien heeft het wat langer geduurd dan bij Ben, maar ook Lauren zou ik nu een makkelijke baby noemen! Dat had je me bij de eerste update écht niet horen zeggen. Misschien is het mijn eigen gevoel, misschien was het de start van Lauren, anyway, we genieten nu elke dag nóg meer.

Week 9 t/m 12.
Oké, en nu even terug in de tijd. Rond de twee maanden wisten we het  zeker, ze heeft (net als Ben) verborgen reflux. Iets dat wel veel vaker voorkomt en helemaal niet erg is. Het heeft te maken met dat het klepje naar de maag nog niet volgroeid is en er dus voeding terug kan komen naar boven. Heel vervelend voor Lauren! Sindsdien zijn we gestart met johannesbroodpitmeel en dat werkt als een tierelier. Zo fijn! Ze ging zelf steeds meer drinken en drinkt nu per fles zo’n 150 tot 200 ml. Dat zorgde er al snel voor dat we met haar ook een -soort van- ritme konden aanhouden. Van om de 2,5 3 uur voeden, probeerde ik om de 3 uur aan te houden. Soms sliep ze wat langer en werd het al snel 3,5 uur. Inmiddels zaten we met 10 weken op: 07:00-11:00-15:00-19:00, al is het vaker 07:00-11:00-14:30-18:00 en dan gaat ze om 19:00 naar bed. En ook dat is zo enorm fijn! Andere moeder kunnen dit vast beamen, maar de combinatie van vaste tijden en dus ook een vaste bedtijd is héél erg fijn. Vanaf 19:00 hebben we onze avond en relaxtijd weer terug. We gaan nog vaak té laat naar bed, maar hey. Doen we zelf. Want ’s nachts moeten we er zeker nog uit hoor! No worries, je hoeft niet jaloers te worden. Vaak heeft ze rond middernacht nog honger en daarna rond een uur of 04:00. Daarna is ze vaak rond 07:30 weer wakker. Ik zal onderaan een schema geven, voor de geïnteresseerde (new) mommy’s.

Nadat Lauren bij het consultatiebureau was geweest voor haar eerste prikjes, mocht ze 24 uur niet ingebakerd worden. Oei! Want dat was echt de manier om haar rustig te houden. Ik bereidde me voor op een lange nacht. Maar toen ik haar ’s avonds in een slaapzak stopte en zorgde dat ze niet te warm lag, ging ze ook prima en rustig slapen. Vanaf die tijd hebben we het inbakeren achterwege gelaten. Die eerste weken was het echt een uitkomst! Maar nu ze het niet meer nodig heeft, is dat ook wel heel fijn.

Het heeft even geduurd, maar het slapen gaat echt prima nu! Ik heb wel een week lang moeten ‘trainen’ met haar. Gewoon in bed leggen, even laten huilen (ja ja, dat doe ik en nee, echt niet als ze overstuur is), troosten, speentje, vanalles proberen en uiteindelijk ging ze wel slapen. Na een week was dit zoveel verbeterd dat ze na een huiltje, wat ging zeuren en dan ging slapen. Dit is nog steeds zo, al wordt het huilen nu echt wel minder. Ze huilt nu vooral als ze juist wakker wordt en honger heeft. Soms vind ik haar een kwartslag gedraaid in bed, want ja. Ze draait al rond. En ook rolt ze soms (als haar arm goed ligt) al van buik terug naar haar rug. En ja! haar eerste tandje komt al door! Man. Laat haar nou nog maar heel lang klein blijven!

Ondertussen ben ik weer terug aan het werk én ben ik mijn eigen bedrijf gestart! Kon er nog wel bij! Enorm leuk allemaal en ik kijk er naar uit om dit binnenkort allemaal met jullie te delen. Starten met werken is ook weer het punt dat ik Lauren (en Ben) weer de hele dag moet missen. Gelukkig hebben we een goede klik met onze gastouder, dus heel spannend vond ik het dit keer niet. Het meest spannende was -voor mij-, zou ze wel slapen? Vooral ook, omdat dit de afgelopen weken niet van harte ging. Maar Lauren was gewoon haar blije zelf en sliep en dronk prima. Dat is natuurlijk alweer een last die van je af valt. Ook de woensdag bij opa en oma verliep zonder problemen. Heerlijk! Ondertussen is het méést spannende, dat onze gastouder gaat verhuizen! Wat vervelend! Maar wat leuk voor haar! Ik gun het haar enorm, maar zie er ondertussen ook tegenop dat we weer iets nieuws met iemand anders moeten opbouwen. Gelukkig mag Lauren nog een tijdje daarheen en op het moment dat Lauren (en Ben) naar een andere opvang gaan, is Lauren ook alweer wat ouder.

Ritme.
Zoals ik net al aangaf, hebben we inmiddels een redelijk goed ritme te pakken. Waar ze de eerste weken sliep, dronk en sliep. Kon ze steeds iets langer wakker blijven. Met 6/8 weken was dit een klein uurtje en nu kan ze soms wel anderhalf uur wakker zijn. Wanneer ze wakker wordt laat ze van zich horen en gaat ze even jammeren. Dan pak ik haar uit bed en verschoon ik haar. Vaak is het dan ook gelijk tijd voor een flesje en geef ik die. Na de fles kletsen we wat en gaat ze spelen met de babygym. Het liefst gaat Ben naast haar spelen met zijn auto’s, altijd in de buurt. Zo lief! Wanneer ze weer moe wordt, gaat ze een beetje miepen, kijkt ze weg en wordt ze wat drukker. Daarna gaat ze ook in haar oogjes wrijven. Dan verschoon ik haar weer, want ze is een echt prinsesje die geen vieze luier wil, doe haar slaapzak aan en leg haar weer in bed. Geen gedoe, geen eindeloos ritueel (kan ik iedereen aanraden!), gewoon in bed, gordijnen dicht, een aai en een kus en gaan. Meestal slaapt ze na 5 of 10 minuten wel, als ze toch onrustig wordt, geef ik haar speen en is ze 99 van de 100 keer alsnog met 5 minuten vertrokken. Zo niet, dan mag ze nog even mee naar beneden en proberen we het over 15 tot 30 minuten gewoon weer. Vaak onderschat ik haar. Wanneer ze niet makkelijk in slaap komt is dat vaak omdat ze nog niet moe genoeg is, dan kan natuurlijk ook nog. Bij Ben was dit echt anders, die zou de hele dag wel in bed kunnen liggen.

07:00/07:30 – Begin van de dag! Wakker en flesje van 180+6
09:00 – Slapen
11:00 – Wakker en flesje 180+6
12:30 – Slapen
15:00 – Wakker en flesje 180+6
16:30 – Slapen
17:15 – Wakker
18:30 – Flesje 180+6
19:00 – Slapen

De nacht doen we zoals het loopt, vaak geven we nog een fles tussen 23:00 uur en 00:00 uur en daarna rond 04:00 uur. Soms slaap ze ook één van deze twee over. Meestal die van 00:00 natuurlijk.

Onze andere kruimel leeft de hele dag gewoon met ons mee. Hij is meestal om 06:15 wakker en doet vaak een middagslaapje van 12:30 uur tot 15:00 uur, net als Lauren. Al kan Ben soms wel tot 16:00 uur slapen. Prima. En hij gaat daarna tussen 19:00 uur en 19:30 weer naar bed.

Het is echt gek om te zien hoeveel verschil een paar weken maakt. We hebben elke dag een blij kind (of eigenlijk twee natuurlijk) en dat is wel het allerbelangrijkste!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *