What are your New Year’s resolutions?

Iedereen heeft ze! (Ook al zeg je van niet). Er zijn altijd dingen die je vindt dat anders kunnen en wanneer is het nou een betere tijd om er over na te denken, dan nu. Laten we wel voorop stellen dat het allemaal haalbaar moet zijn, want van onrealistische dingen wordt je ook niet blij. So let’s go!

1. Do more of what makes you happy.
Het klinkt zo simpel! Maar soms neem ik de tijd er niet voor. Ja, je kunt zeggen, nee daar heb ik geen tijd voor, maar ik denk dat je voor de dingen die je echt graag wilt doen, altijd de tijd kunt vinden! Voor mij is dat vooral voor mezelf creatieve dingen doen; illustraties maken, in huis klussen, de laatste twee deuren schilderen (en plinten…), eens echt kijken wat er nog in die verhuisdozen zit die nog boven staan. En vooral genieten! Lekker wandelen samen op de zondagochtend, ’s avonds even flink sporten, gezond eten en de tijd er voor nemen om nieuwe recepten uit te proberen. Dat maakt me gelukkig!

2. Neem de tijd.
Precies dit. Als je iets doet, doe het dan met aandacht. Het ‘snelle leven’ dat we allemaal kennen en waar we soms, zonder keuze, in terecht komen. Omdat we een deadline moeten halen, omdat we een sociaal leven willen, omdat er thuis iemand op ons zit te wachten… doe alles met aandacht! En zeg daarom soms ook nee. Soms moet je prioriteiten stellen en kijken wat je écht belangrijk vindt en waar je écht gelukkig van wordt (do more of what makes you happy!). Ik geloof niet in druk zijn, goed plannen en prioriteiten stellen zijn de keywords.

3. Gezond leven.
Eigenlijk probeer ik dit al zo goed mogelijk op te volgen, maar zo na de maand december merk ik toch dat er weer wat dingen in zijn geslopen. Even weer nadenken over ‘what is really healthy’ is wel goed voor mij. Genoeg groente en fruit, geen suiker & goede vezels is een basis voor mij. En honger? Daar houd ik niet van, dus gezonde snacks en nieuwe recepten leren staat hoog op mijn verlanglijstje! Daarnaast hoort sporten daar natuurlijk ook bij. Fitnessen en heerlijk wandelen buiten!

En ook minder stress, dit wordt vaak vergeten, maar dit is zeker één van de hoofdredenen van een ongezonde levensstijl. Zie daarom ook punt 1 en 2!

Wat zijn jullie new year’s resolutions?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *