What to wear [when you’re pregnant]

Soms krijg je van die tips waar je echt wat aan hebt. Ik hoop dat ik jou met deze tips net zo blij kan maken! Iedereen die zwanger is (geweest) weet dat het op een gegeven moment een struggle wordt met wat je nog aan kunt trekken. Eerst kom je in een ‘am I just fat, or am I pregant’ fase. Daarna wordt het alleen maar leuker, je kunt je buik echt gaan showen! En laat het nou net zo zijn dat (bijna) iedere zaak waar je positiemode kunt shoppen, best wel prijzig is. Ze weten gewoon dat je geen andere keus hebt! Vandaag deel ik mijn tips.

De eerste weken kun je nog prima je eigen broeken en shirts aan, vooral als je wat wijder vallende shirts hebt, valt het nog niemand op dat je zwanger bent. Daarna zit je in een tussenfase. Je gewone kleding past niet meer lekker, maar positiekleding lijkt nog onnodig. Tip 1! Doe je broek dicht met een haarelastiekje, werkt prima! Zo kun je toch nog een week of twee, drie extra, je eigen broeken aan.

Daarna wordt het toch echt wel tijd om te denken aan positiekleding. Tip 2! Ben je een jurkjes-meisje? Dan heb je geluk! Schaf een paar goede positie panty’s aan and you’re good to go. Ben je dat niet en houd je, net als mij, wel van een spijkerbroek op z’n tijd. Tip 3! Dan kan ik je de broeken van de H&M aanraden. Zitten super en voor een fijne prijs. Qua shirts ben ik nogal basic, gewoon zwart of wit is prima. En dan met een blouse of vest erover als het wat kouder is. Daar kun je prima je eigen blouse voor gebruiken en open dragen.

Shirtjes. Ja. Ik heb zowel positie t-shirts, als gewone t-shirts aan. Tot een week of 24 kon ik echt nog wel mijn gewone t-shirts aan, maar nu beginnen ze wel echt korter te vallen, zodat je broekrand te zien is. Tip 4! Mijn ultieme tip zijn de extra lange t-shirts van de Hema! Ideaal! Super basic in wit, grijs of zwart, met lange of korte mouw en fijne rek, alle kanten op! En wat zo fijn is, omdat het geen positiekleding is, kun je deze na je zwangerschap ook gewoon dragen. Win-win!

Hieronder laat ik twee basic (betaalbare) outfits zien ter inspiratie. Leuk ze natuurlijk op hoe jij dat zelf wilt. Kleed ze aan met mooie sieraden of een opvallende schoen, just how you like it. En investeer vooral in de items die je na je zwangerschap ook gewoon kunt dragen.

Broek: H&M Skinny Ankle Jeans, lichtblauw € 39,99
Shirt: HEMA dames top, extra lang, wit € 8,-
Schoenen: Converse sneakers laag, grijs € 64,95
Sjaal: Acne Studios Canada Narrow sjaal, camel € 120,-

 

Jacket: Only, zwarte (imitatie)leren jas, € 39,95
Broek: H&M Mama superstrech broek, € 29,99
Shirt: HEMA dames top, extra lang, zwart € 8,-
Schoenen: Dr. Martens, korte laarzen, € 169,95
Ketting: Heart to get zilveren ketting triangle, € 59,95

En zo zie je. Eigenlijk koop ik alleen broeken en panty’s als positiemode. Shirts koop ik liever budget. Investeer liever in schoenen en een toffe sjaal die je ook na je zwangerschap kan dragen. Of haal ze natuurlijk gewoon uit je kledingkast als je al een paar mooi te combineren items hebt!

 

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *