Wie is de mol 2017 #1

Er zijn weinig momenten dat ik de tv aan zet. Vaak is het alleen om een uitgekozen film of serie te kijken. Maar er is één moment dat ik ‘m wel aan zet, en dat is voor wie is de mol! Nu zul je mij als mede fan helemaal begrijpen, maar er zijn ook mensen (zoals mijn man), die zich, na al die jaren, nog steeds af vraagt waar ik nou naar kijk. Niet meer te redden denk ik dan. Zelfs nadat ik noemde dat dit seizoen in Amerika afspeelt, (we hebben vorig jaar zelf een roadtrip door California gedaan: geweldig!) gaf hij nog steeds geen kik.

Geen probleem, inmiddels ben jij wel hier beland en zul je mij dus wel begrijpen, laten we dus wat dingen op een rij zetten van de eerste aflevering!

Ten eerste, chapeau! Wat een toplocatie weer, ik ben benieuwd waar ze allemaal uitkomen. En wat jammer dat Vincent er al uit ligt! Hij was een van de kandidaten waarvan ik wist wie hij was… en ik had best veel van hem verwacht!

wieisdemol01-2

Kunnen we van deze foto al iets afleiden…?

Oké, wat mij opviel, en wat ook terug kwam in Moltalk, is de titel van de aflevering ‘…, zo gedaan’ Ik dacht gelijk ‘zo gezegd…!’ Dus die moet ik in de gaten houden. Zou het slaan op Jeroen, die voorstelt om de vrijstellingen geheim te houden? Ook las ik onderstaande op het molforum, kan ik ook wel inkomen:

“Opvallend dat de titel dan niet ‘Zo gezegd…’ is geworden. ‘… zo gedaan’ impliceert misschien wel dat de titel refereert aan iets wat is gezegd voordat de titel in beeld kwam. Tijdens de zoektocht naar de tickets voor de helikopter in het bos zei Yvonne heel nadrukkelijk “Waar zou IK het neerhangen of -leggen?” Heeft ze dat wellicht niet alleen gezegd, maar ook gedaan?”

Verder opvallend: Roos zegt: “Ik kan nooit iets vinden”, terwijl ze door het bos loopt. Is dat omdat ze als ‘mol’ blind is? Maar daarna wel de ticket voor de helicopter vindt – omdat ze al weet waar ze moet zoeken? En daarnaast zegt Diederik: “Ik heb voornamelijk gefocussed op de grond”. Is dat omdat de mol altijd zo dicht bij de grond is? Én wat deden die twee eendjes in beeld?!

Wat ik me dan altijd afvraag is, waar wil de mol zijn tijdens een proef? Als eerste denk je, in de helicopter! Dan is hij (laten we gewoon hij zeggen in het algemeen, kan natuurlijk ook een vrouw zijn…) als eerste op locatie aanwezig en kan hij het meeste in de gaten houden. Maar omdat de opdrachten overlopen, is dat niet helemaal nodig. Eigenlijk maakt het voor de mol allemaal niet uit. Hij wil het liefst dat er geen geld in de pot komt en dat er iemand naar huis gaat. Hoe hij dit kan bereiken? Door verwarring te zaaien, en om het hele spel met de vrijstellingen nog maar ingewikkelder te maken, die 4 die de vrijstelling hadden vertrouwden elkaar toch niet. Ieder voor zich, dus een groepsvrijstelling was wel heel onwaarschijnlijk. Wat dus de beste plek is voor de mol, in de auto, op zoek naar geld! Of beter gezegd, proberen niet al het geld te vinden. Helaas niet gelukt, de eerste aflevering zat vol met enthousiaste kandidaten die zich voor de volle 100% inzetten. Helaas, dan een volgende keer beter. Of weet de mol al dat er nog iets gaat komen…?

Op naar een spannend nieuw seizoen! Welke hints hebben jullie gespot?

Trust nobody!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *