Wie is de mol #3

Hè shit. De enige van wie ik zéker wist die niet de mol was, is eruit. Nu blijven er vier mollen over. Helaas voor mij! Maar dat maakt het ook elke aflevering weer enorm spannend! Wat is er mij allemaal opgevallen?

Thomas, een jongen op de achtergrond, vanaf het begin al, en dat maakt hem voor mij, vanaf het begin al, verdacht. Afgelopen aflevering heeft hij best wel gemold! Onder andere bij de cabrio opdracht, waar hij de telefoon had en erg moeite had om te begrijpen waar Diederik het allemaal over had. ‘Bestelling’? Ohnee, bestemming! En ook kon hij maar moeilijk meekijken met zijn verrekijker, al hebben ze de verrekijkers ook niet één keer omgewisseld, zodat we weten of hij het daadwerkelijk echt niet kon zien, of gewoon niet aan het meehelpen was. Maar ook op het paard, waar hij de eerste ronde enorm snel was en, zoals een mol betaamd, de tweede ronde, nét te langzaam. En bij de vragen-ronde met portofoon zat er ergens een kink in de kabel. Die leek ergens tussen Immanuelle, Thomas en Diederik te liggen.

Jochem is altijd zo klunzig, deze aflevering was hij zijn joker kwijt. Hoe dan?! Zoiets in het bereik van anderen bewaren heeft wel een enorme naïviteit, maar misschien is Jochem echt zo goed gelovig. Of maakt het hem niet zoveel uit, omdat hij die joker toch niet nodig zou hebben… Ter paard ging het juist heel goed! En ook met de verrekijker zag hij de goede nummers best snel. Als mol zou je toch even één nummer verkeerd hebben gezien… En ook bij de vragen-ronde met portofoon haalde had hij toch veel antwoorden opgeschreven (maar waren dit wel de goede antwoorden?)! Wel gaf hij een keer het foute antwoord door, wie Immanuelle als mol had opgeschreven bij de laatste test. Jochem gaf door ‘Sanne’, maar het was ‘Diederik’.

Sanne was weer lekker bezig. Te paard was ze eerst enorm bang, maar draafde daarna wel goed door. Door haar langzame pas, had ze in de tweede ronde lang de tijd, en die gebruikte ze goed! 4 van de 5 ballonnen. Niks van te zeggen. In de auto had ze ook makkelijk een keer fout kunnen rijden, en ook toen Jochem van het telefoonnummer beide opties wilde opschrijven, gaf ze gelijk aan dat het nummer met 50 moest beginnen. Als mol zou je dat toch niet doen…? En ze reed ook flink door, zodat ze op tijd op de bestemming aankwamen. En het lijkt erop dat ze tijdens de vragen-ronde met portofoon ook best veel vragen en antwoorden doorgaf. Geen mol-acties dit keer?

Diederik was ook verbazingwekkend snel ter paard, en dat terwijl hij (en anderen) nog nooit eerder paard hadden gereden. Best knap! Wel jammer dat hij dan na 2 schoten, waarvan 1 mis, gelijk al teug gaat. Een kleine toevoeging aan de pot… om niet verdacht te zijn? Ook was zijn ether-discipline ver te zoeken en was hij er vrij laat achter dat maar 1 iemand hem hoorde. Helaas van de tijd, maar zeker een goede molactie! In de luchtballon was er weinig te mollen, al weten we natuurlijk niet of hij een paar keer extra aan het gas heeft getrokken en of het telefoongesprek alleen van Thomas zijn kant niet soepel ging. Moeilijk.

De volgende aflevering wordt weer enorm spannend! Wie zullen de finalisten worden? Op wie zetten jullie je mol-geld in? En wat is jullie allemaal opgevallen?

 

2 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *