Zero Fucks List

Op een gegeven moment bereik je een leeftijd dat je denk, het maakt me niet meer uit. Je weet wie je bent en wat je wilt en daarom maak ik vandaag dit persoonlijke artikel. Omdat ik vindt dat iedereen deze lijst een keer moet maken. Waar maak jij je nu niet meer druk om.

Door iedereen aardig gevonden worden.
Aah, de eerste. Natuurlijk wil je niet opzettelijk een bitch zijn, maar ik ben er nu wel achter dat je ook heus niet met iedereen vrienden hoeft te zijn. De ene persoon ligt je gewoon beter dan de andere. Ik ben wel pro vriendelijk zijn en normaal doen, maar soms hoef je gewoonweg niet hele gesprekken te hebben met iemand die je niet ligt. Alleen hallo of goedemorgen is dan ook prima.

Merken.
Ja, daar ben ik wel klaar mee. Soms wil ik ‘duurdere’ kleding of schoenen, maar dan ga ik voor kwaliteit en comfort. Ik zou nooit een jas of schoenen of een tas kopen van 600 euro, alleen maar omdat er een merk aan vast zit. Sterker nog, ik zou sowieso nooit schoenen of een jas of tas kopen van 600 euro. Don’t think it’s worth it. Ik draag net zo lief een simpel t-shirt van de Hema. Don’t get me wrong! Ik snap heus dat als het je werk is of grote liefde, dat je dit wel zou doen, good for you. Zo heeft iedereen zijn eigen hobby’s. Dit is gewoon niet de mijne.

Social Media.
Natuurlijk, heel leuk als je tijd hebt! Maar ik betrap me er vaak op dat ik bijvoorbeeld op Facebook kijk en er eigenlijk helemaal niks interessants tussen staat… Dit is zo’n dingetje waar ik nóg minder om zou moeten geven. Maar ik heb al mijn notificaties uit staan; van Facebook, Instagram tot Whatsapp. Ik wordt er helemaal gek van. Ik kijk (en reageer) wel wanneer ik zelf tijd heb. Goodbye.

Haar en Make-Up.
Oké. Ik maak er gewoon niet elke dag tijd voor. Wat ik elke dag doe, is mijn haar borstelen en dagcrème op smeren, maar soms is dat het ook gewoon. Het maakt me echt niet uit wanneer ik een dag (of week) geen make-up op heb. Ik voel mij er niet minder door. En soms heb ik juist wel zin (en tijd) om er even wat aan te doen en daar voel ik mij dan niet beter om. Ik doe het gewoon omdat het leuk is. Wat ik belangrijk vind is dat iemand er verzorgd uit ziet, en zo zou het toch moeten zijn?

Ja of nee zeggen.
Een moeilijke. ‘Vroeger’ (nog niet zo lang geleden), wilde ik vooral er alles aan doen om te laten zien dat ik mijn best deed en voor iedereen klaar sta. Dit vind ik nog steeds erg belangrijk! Maar wat ik heel erg heb geleerd is dat je prioriteiten moet stellen. Wat is nou echt belangrijk? Wat wil jij bereiken, moet je hier je tijd in steken? Dat ligt enorm aan de vraag en ook wie de vraag stelt. Soms zie ik weekenden voorbij schieten en vraag ik me af wat ik zelf heb gedaan, dan wordt je geleefd. Ook werd er een tijdje terug aan me gevraagd of ik een geboortekaartje wilde ontwerpen, waar ik volmondig ja op heb gezegd. Daar word ik enorm blij van en haal ik energie uit, vooral omdat de ander er ook zo blij mee is!

Waar zou jij liever minder energie in willen steken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *