Zwitsal luiers to-the-test – deel 2

Tijd voor deel twee! De afgelopen weken hebben wij de nieuwe Zwitsal luiers uitvoerig getest. Het eerste deel kun je hier lezen. Vandaag deel in ons eindoordeel. Eerste indruk? Positief!

Wat als eerste gelijk opviel is dat de luiers erg dun zijn, een stuk dunner dan ik gewend ben van Pampers of Kruidvat luiers. Geen probleem, want zo heeft Ben niet zo’n ‘luierkont’. De pasvorm past erg goed bij Ben, dus daarvoor alvast mijn complimenten! Doordat de luiers een stukje dunner zijn, voelen ze wel al sneller ‘zwaar’ aan – tijd om te verschonen dus. Voor overdag vind ik ze daarom prima te gebruiken, maar ’s nachts durf ik het toch niet aan. Om te vermelden: ik hoor en lees van andere moeders dat ze vaak last hebben van ‘lekkage’. Erg vervelend natuurlijk! Maar zelf heb ik daar geen last van gehad. Bij Ben passen ze goed aangesloten om zijn billen heen. Natuurlijk is elke baby anders en is zoiets als de pasvorm erg persoonlijk.

Wat ook een pluspunt is, is dat ze heerlijk zacht zijn. De luiers van Zwitsal zijn dermatologisch getest en zijn dus geschikt voor ieder gevoelig babyhuidje. Wel zo fijn. Dus ook als jou baby niet tegen de geparfumeerde producten van Zwitsal kan, kun je de luiers wel gebruiken. De heerlijke geur van Zwitsal krijg je via een apart geurbuideltje, die je overal neer kunt leggen. Zo kun je tóch genieten van de heerlijke Zwitsal geur!

Ik heb maat 3 & 4 van de Zwitsal luiers getest. Een pak luiers in maat 4 kost 9,99 voor 30 stuks. Dat is gemiddeld 33 cent per luier. Dat is wel een hoge(re) prijs, aangezien een gemiddelde luier van de Kruidvat maar 20 cent kost en een luier van Pampers ongeveer 30 cent (maandbox).

Mijn eindoordeel. De nieuwe Zwitsal luiers zijn mij en Ben erg positief bevallen! Al hoor ik wel veel mensen over kleine lekkages. Ik denk dat als de pasvorm goed past bij je baby, dat je hiervan geen last zult hebben. Al zal ik om deze reden de luiers niet tijdens de nacht gebruiken, just in case. Daarnaast vind ik de prijs prima, maar zou ik voor deze prijs toch eerder Pampers kopen, die ik ook ’s nachts kan gebruiken of de Kruidvat luiers, die ook prima zijn, maar een stuk goedkoper. Als de Zwitsal luiers in de aanbieding zijn, zal ik ze zeker nog een keer aanschaffen! En als je ze nog niet hebt geprobeerd, zou ik ze zeker even uitproberen, al is het maar om een paar geurbuideltjes in te slaan!

 

#spon – dit artikel is in samenwerking met Zwitsal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *